搜档网
当前位置:搜档网 › 综合英语(3)模拟试题(一)

综合英语(3)模拟试题(一)

综合英语(3)模拟试题(一)
综合英语(3)模拟试题(一)

综合英语(3)模拟试题(一)

I. Vocabulary

Directions: Beneath each of the following sentences, there are four choices marked A, B, C and

D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET.

(20 points)

1. Some people don’t know how to adjust themselves to the ________ of society.

A. Phenomenon

B. diversity

C. difference

D. complex

2. We can’t lay too much ________ on the importance of health.

A. emphasis

B. focus

C. foundation

D. strength

3. It is ________ that 200 guests went to their wedding ceremony last week.

A. figured

B. evaluated

C. assessed

D. estimated

4. Since I was rather busy, I ________ to her Christmas card by phone rather than writing.

A. rewarded

B. corresponded

C. responded

D. replied

5. The city government decided to solve the problem at any ________.

A. expense

B. expectation

C. expenditure

D. existence

6. The orphans are under the ________ qualified social workers.

A. guidance

B. supervision

C. support

D. sponsor

7. When his death was revealed, there was a(n) ________ among his family.

A. regret

B. reaction

C. attitude

D. panic

8. The problems raised by the sales manager ________ immediate solution.

A. call back

B. call for

C. call on

D. call up

9. The disease almost ________ the population of the island.

A. wiped out

B. wiped off

C. wiped up

D. wiped away

10. Every diamond has a natural line, along which it may be ________ by a sharp bow with a cutting edge.

A. broken

B. fallen

C. swayed

D. split

11. It’s believed that man ________ from lower forms of life.

A. advanced

B. produced

C. evolved

D. obtained

12. It’s our ________ policy that we will achieve unity through peaceful means.

A. continual

B. continuous

C. consistent

D. considerate

13. The way that a pump works is used to ________ how the heart sends blood around the body.

A. estimate

B. survey

C. claim

14. I’ll probably see you tommorrow, but I’ll phone you ________.

A. in the event

B. in any event

C. in that event

D. at all event

15. While the development of the suburbs has created problems, it has also provided ________ modern housing for millions of people.

A. substantial

B. giant

C. expanded

D. significant

16. Let’s ________ our isolation and grasp the realities of the present economic crisis.

A. maintain

B. promote

C. abandon

D. choose

17. The Olympic Games can ________ its history back to 776 BC.

A. calculate

B. trace

C. follow

D. track

18. Mary is responding ________ treatment and will soon be cured of her illness.

A. to

B. with

C. for

D. into

19. You’d better ________ your point by giving one or two examples; otherwise, the students won’t be able to understand you.

A. compare

B. prove

C. illustrate

D. sharpen

20. In this town, the price of beer ________ from 50 cents to $4 per liter during the summer season.

A. altered

C. ranged

D. separated

II. Reading Comprehension

Each of the passages below is followed by some questions. For each question there are four answers marked A, B, C and D. Read the passages carefully and choose the best answer to each of the questions. Mark your answer on the ANSWER SHEET. (40 points)

Passage 1

There are two kinds of memory: short-term and long-term. Information in long-term memory can be remembered at a later time when it is needed. The information may be kept for days or weeks. However, information in short-term memory is kept for only a few seconds, usually by repeating the information over and over. The following experiment shows how

short-term memory has been studied.

Henning studied how students who are learning English as a second language remember vocabulary. The subjects in his experiment were 75 college students. They represented all levels of ability in English: beginning, intermediate, advanced, and native-speaking students.

To begin, the subjects listened to a recording of a native speaker reading a paragraph in English. Following the recording, the subjects took a 15-question test to see which words they remembered. Each question had four choices. The subjects had to circle the word they had heard in the recording. Some of the questions had four choices that sound alike. For example, weather, whether, wither, and wetter are four words that sound alike. Some of the questions had four choices that have the same meaning. Method, way, manner, and system would be four words with the same meaning. Finally the subjects took a language proficiency test.

Henning found that students with a lower proficiency in English made more of their mistakes on words that sound alike; students with a higher proficiency made more of their mistakes on words that have the same meaning. Henning’s results suggest that beginning students hold the sound of words in their short-term memory, and advanced students hold the meaning of words in their short-term memory.

21. Henning made the experiment in order to study .

A. how students remember English vocabulary by short-term memory

B. how students learn English vocabulary

C. how to develop students’ ability in English

D. how long information in short-term memory is kept

2 2. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Information in short-term memory is different from that in long-term memory.

B. Long-term memory can be achieved only by training.

C. It is easier to test short-term memory than long-term memory.

D. Henning gave a separate test on vocabulary to his students.

2 3. From Henning’s results we can see that .

A. beginners have difficulty distinguishing the pronunciation of words

B. advanced students remember words by their meaning

C. it is difficult to remember words that sound alike

D. it is difficult to remember words that have the same meaning

2 4. The word ―subject‖ in the passage means .

A. the college course the students take

B. the theme of the listening material

C. a branch of knowledge studied

D. the student experimented on

25. The passage centers on .

A. memory

B. two kinds of memory

C. short-term memory

D. an experiment on students

Passage 2

How men first learned to invent words is unknown: in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented some sounds to express thoughts and feelings, actions and things, so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs, called letters, which could be combined to represent those sounds, and which could be written down. Those sounds, whether spoken or written in letters, we call words.

The power of words, then, lies in their association – the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience, and the longer we live, the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn, the more the number of words that mean something to us increase.

Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music, and which by their position and association can move men to tears.

26. According to the passage, the origin of language is __________.

A. a matter that is hidden

B. a question difficult to answer

C. a problem not yet solved

D. a legend handed down from the past

27. The real power of words exists in their __________.

A. properties

B. forms

C. characteristics

D. representative function

28. Which of the following is true according to the passage?

A. Animals have no feelings, so they needn’t have words.

B. Men invented certain signs to represent their sounds.

C. We learn words through experience and study.

D. The meaning of a word keeps changing.

29. We can learn from the passage that words are __________.

A. letters written down

B. signs

C. simply sounds

D. sounds or letters

30. In expressing their thoughts, great writers are able to _____________.

A. choose words carefully

B. make excellent speech

C. use beautiful words

D. cause us to have feelings

Passage 3

Almost two million British children are suffering ill-health and are not growing as well as they could because of poor food quality and variety. A report called ―The Hunger Within‖ complains about the British government’s decision to stop providing inexpe nsive school meals and free milk for school children. This decision has caused much suffering among the children of Britain.

Many children are below the weight and height they should be. In some poor places in Britain, there is a lack of iron in what many of the children regularly eat. Children’s emotional, academi c and physical developments have been badly affected as a result.

Of particular concern is the increase of lung disease. This disease spreads easily among those who have weakened health due to po or, unbalanced food. In the 1960’s, lung disease was conside red a childhood disease easy to put an end to, provided all children were able to have healthy, well-balanced, regular meals. Disappointingly, it appears to be on the increase in certain population groups in Britain. This is especially a concern at a time when the British economy is experiencing healthy growth. Despite an increase in wealth of the country as a whole, some children are still suffering.

31.What has caused problems among British children?

A.The food prices that keep going up.

B.The government’s decision concerning food distribution.

C.The growing child population.

D.The declining milk production.

32.According to the passage, what effects do low levels of iron in food have?

A.Children can improve their school work.

B.Children may grow too fast.

C.Children’s growth can slow down.

D.Children will eat more slowly.

33.How can people put an end to lung disease?

A.By curing all children with the disease.

B.By increasing the variety of food.

C.By making more new medicines.

D.By providing children with better food.

34.It is interesting that, despite a healthy economy, _____.

A.some rich people are still suffering

B.all British children are falling ill

C.the health of the nation’s children is not improving

D.the health of the nation as a whole is at risk

35.What does the author think of the health condition of British children?

A.It is becoming poorer and deserves public attention.

B.It is not as bad as reported in ―The Hunger Within‖.

C.British children enjoy better health than children in other countries.

D.British children are not as healthy as children in other European countries.

Passage 4

Loch Ness(尼斯湖)is a lake resulting from a movement in the earth’s crust. It is the largest body of fresh water in Britain. There is more water in Loch Ness than all the other lakes in England, Scotland and Wales put together.

Because of the great amount of water in the loch a thermocline(温跃层)lies at around 100 feet down in the loch. The top 100 feet of water changes temperature depending on the weather conditions but below the thermocline the temperature never changes from 44 degrees Fahrenheit. So, as the surface water cools in winter and nears freezing point, it sinks and is replaced by warmer water from below. This can cause the loch to steam on very cold days. In fact it has been estimated that the heat given off by the loch in winter is the equivalent to burning two million tons of coal.

It is said that the residents around the loch used to tell their children stories of the kelpie(马形水鬼)to keep them away from the dark dangerous waters of the loch. The story is of a horrible beast who lived in the loch and when hungry would leave its watery home and change itself into a beautiful horse which would wait for some unlucky traveler to climb on its back. Then it would jump straight into the loch and feed on its victim.

Most people think that the Loch Ness monster first appeared in the 1930’s and it is certain from this time that the loch became famous. However, sightings of something unusual in the loch date back much further than this.

36. Loch Ness was caused by ____________.

A. an active volcano

B. a movement of the outer layer of the earth’s surface

C. earthquake

D. atomic bombs

37. The thermocline lies at around 100 feet down in the loch because ____________.

A. the water in the loch is fresh

B. the loch is the largest body of fresh water in Britain

C. the amount of water in the loch is large

D. the temperature in Britain is very low

38. On very cold days, the steam on the loch is caused by ____________.

A. the rising of warmer water from the deeper part of the loch

B. the burning of tons of coal

C. the cold air on the surface of the loch

D. the change of large amounts of fresh water to seawater

39. The stories of the kelpie would ____________.

A. discourage children from playing near the loch

B. keep children away from horses

C. make children believe that a horrible beast can change to a horse

D. make the loch famous

40. Which of the following statements is true?

A. Loch Ness is the largest body of seawater in Britain.

B. The total amount of fresh water in all other lakes in Britain is less than that in the Loch.

C. The temperature of the water in the loch is 44 degrees Fahrenheit all year round.

D. People have seen unusual things in the loch since the 1930’s.

III. Cloze

Directions: For each numbered blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the passage. Mark your answer on the ANSWER SHEET. (10 points)

Having passed what I considered the worst obstacle, our spirits 41) _________. We made towards the left of the cliff, where the going was better, though 42) _________ steeper. Here we found 43) _________ snow, as most of it seemed 44) _________ blown off the mountain. There was no 45) _________ of the mountains in the distance because clouds were forming all around us.

About 1 o’clock a storm 46) _________ suddenly. We ought to have noticed its approach but we were concentrating 47) _________ cutting steps, and before we had time to do anything, we were 48) _________ by snow. We could not move up or down and had to wait motionless, getting colder and colder. 49) _________ my hood, my nose and cheeks were frostbitten and I dared not 50) _________

a hand out of my glove to warm them.

41. A. rose B. raise C. arose D. aroused

42. A. little B. scarcely C. rather D. hardly

43. A. few B. rare C. little D. tiny

44. A. it had B. to have been C. it was D. to be

45. A. view B. vision C. spectacle D. outlook

46. A. went up B. sped up C. grew up D. came up

47. A. to B. for C. on D. with

48. A. blinded B. deafened C. unsighted D. unseen

49. A. Nevertheless B. However C. Despite D. With

50. A. put B. bring C. take D. pick

IV. Translation

Directions: Put each of the following sentences into English. Write your answer on the Answer Sheet. (15 points)

51. 在大多数情况下,交通事故都是由于司机的疏忽大意造成的。

52. 毫无疑问,如果不额外付酬,许多人都不愿意上夜班。

53. 随着大街上的车越来越多,好多人不再喜欢晚饭后去散步了。

54. 大部分队员认为他的建议不可行,所以都强烈反对采纳他的建议。

55. 总的来说,从这些实验得到的数据都在0.13和0.15之间变动,不过到目前为止还没有得到

完全相同的数据。

V. Writing

Directions: For this part you are allowed 30 minutes to write a composition of about 120 words in about information (which can be given in English or Chinese). Write your answer

on the ANSWER SHEET. (15 points)

1. 谦虚对年轻人的作用。

2. 某些年轻人不谦虚的表现及结果。

3. 如何做到谦虚。

You can write the composition in three paragraphs. Remember to write it neatly.

综合英语(3)模拟试题(一)

参考答案及评分标准

I. Vocabulary (20%, 1 point each)

1. B

2. A

3. D

4. C

5. A

6. B

7. D

8. B

9. A 10. D

11. C 12. C 13. D 14. B 15. A

16. C 17. B 18. A 19. C 20. C

II. Reading Comprehension (40%, 2 points each)

21. A 22. D 23. B 24. D 25. C

26. A 27. D 28. C 29. B 30. D

31. B 32. C 33. D 34. C 35. A

36. B 37. C 38. A 39. A 40. B

III. Cloze (10%, 1 point each)

41. A 42. C 43. C 44. B 45. A

46. D 47. C 48. A 49. C 50. C

IV. Translation (15%, 3 points each)

51. In most cases, traffic accidents arise from the drivers’ carelessness.

52. No doubt a number of people are reluctant to go to work at night without extra pay.

53. As there are more and more cars in the street, quite a lot of people go off taking a walk after supper.

54. Most of the team members didn’t think that his suggestion was feasile, so they had a strong objection to it.

55. As a whole, all the data taken from these experiments range from 0.13 to 0.15, but none are identical so far.

V. Writing (15%)

综合英语(3)模拟试题(二)

I. Vocabulary & Structure

Directions: Beneath each of the following sentences, there are four choices marked A, B, C and

D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET.

(20 points)

1. My short-sightedness __________ watching TV too much.

A. brought about

B. arose from

C. led to

D. gave rise to

2. Dogs are often used to __________ down escaped criminals.

A. chase

B. track

C. arrest

D. bite

3. Many Western literary works __________ in Greek mythology.

A. originated

B. came

C. adapted

D. collected

4. Purple ws siad to be the __________ color of the winter fashion in 1998.

A. predominant

B. predictive

C. prospective

D. pratical

5. It’s hard to __________ on reading when other people are talking in the same ro om.

A. emphasize

B. work

C. absorb

D. concentrate

6. My __________ camera is just as good as the newer automatic ones.

A. manual

B. mutual

C. multiple

D. moderate

7. Politicians are not supposed to __________ themselves in business affairs for fear that their business might affect their political judgement.

A. place

B. set

C. engage

D. participate

8. The company’s decision is very much dependent on the __________ received from abroad.

A. effect

B. remark

C. feedback

D. volume

9. No two person s’ finger-prints are __________.

A. individual

B. indefinite

C. initial

D. identical

10. The book is __________, and it’s exatly what I needed.

A. incredible

B. ideal

C. internal

D. idle

11. The mayor is a woman with great __________ and therefore deserves our political and financial support.

A. intension

B. intensity

C. integrity

D. instinct

12. Honesty, industry, and kindness are __________ of a good life.

A. elements

B. topics

C. objects

D. features

13. His __________ authority over the natives is not to be challenged.

A. singular

B. sufficient

C. subtle

D. supreme

14. He __________ charity __________ giving money to the poor.

A. behaved … as

B. acted … as

C. explained … as

D. defined … as

15. A supporting network of aircraft __________ can be used if necessary.

A. rope

B. cable

C. thread

D. ribbon

16. The political criminal was __________ by the police when he was boarding a plane for Paris.

A. spotted

B. separated

C. distinguished

D. divided

17. The girl studied very hard to prepare for the final exams. As a result, she passed the exams

__________ her health.

A. at the expense of

B. in the light of

C. according to

D. under the help of

18. We went to Paris for a 10-day visit, Jordan __________ our guide.

A. acted as

B. acting as

C. acted like

D. acting like

19. John had never expected that he would __________ wuch tough problems.

A. come upon

B. come out

C. come to

D. come down

20. This place, originally a small town, has been __________ into a modern capital city.

A. transported

B. transformed

C. transferred

D. transmitted

II. Reading Comprehension

Each of the passages below is followed by some questions. For each question there are four answers marked A, B, C and D. Read the passages carefully and choose the best answer to each of the questions. Mark your answer on the ANSWER SHEET. (40 points)

Passage 1

Every artist knows in his heart that he is saying something to the public. Not only does he want to say it well, but he wants it to be something which has not been said before. He hopes the public will listen and understand — he wants to teach them, and he wants them to learn from him.

What visional(梦幻的)artists like painters want to teach is easy to make out but difficult to explain, because painters translate their experience into shapes and colors, not words. They seem to feel that a certain selection of shapes and colors, out of the countless billions possible, is exceptionally interesting for them and worth showing to us. Without their work we should never have noticed these particular shapes and colors, or have felt the delight which they brought to the artists.

Most artists take their shapes and colors from the world of nature and from human bodies in motion and at rest; their choices indicate that these aspects of the world are worth looking at, that they contain beautiful sights. Modern artists might say that they only choose subjects that provide an interesting pattern, that there is nothing more in it. However, they do not choose entirely without reference to the character of their subjects.

If one painter chooses to paint a decaying(溃烂的)leg and another lake in moonlight, each of them is directing our attention to a certain aspect of the world. Each painter is telling us something, showing us something, emphasizing something — all of which means that, consciously or unconsciously, he is trying to teach us.

21. Which of the following is TRUE according to the first paragraph?_

A. Artists keep their achievements only to themselves

B. Artists intend to say something familiar to the public

C. Artists hopes to inform something new to the public

D. Artists haven’t expected the public to learn from him

22. It is difficult to explain what a painter is saying because __________.

A. most painters do not express themselves well

B. a painter uses unusual words and expressions

C. a painter uses shapes and colors instead of words

D. many painters do not say anything

23. The author says that modern artists might say their choice of subject __________.

A. carries a message to the public

B. only provides interesting patterns

C. has no pattern or form

D. teaches the public important truth

24. According to the author, modern art contains __________.

A. nothing but meaningless patterns

B. uninteresting aspects of the world

C. subjects chosen partly for their character

D. completely meaningless subjects

25. The text implies(暗示)that __________.

A. a painting is more easily understood than music

B. art is merely the combination of shape and color

C. artists paint for nothing but their own enjoyment

D. we must look beyond shape and color to understand a painting

Passage 2

Are you forty years old and fat? Do you wear fine clothes? Do you look rich? If so, be careful. There is a pickpocket(小偷)looking for you.

A typical pickpocket is under forty years old, usually a male. He has smart fingers and has trained himself in running. Generally, he carries a newspaper or magazine in his hand. He may appear fairly clever and pretend to be calm. The good pickpocket always operates in crowded places. Very well-dressed men and slightly drunken(喝醉的)men are favorite victims of the pickpocket. An average sized department store hires about six or seven full-time detectives who are all the time looking for pickpockets. Many police districts(地区)have detectives(侦探)whose only job is to catch pickpockets quickly. But a good pickpocket knows these things and is very careful. He is especially busy on buses, trains and subways(地铁)between 11: 00 a.m. and 3: 00 p.m. when there are many shoppers with much money to spend.

Pickpocketing makes nearly 40% of daytime(白天的)crime in America. The sentence for the crime is usually three to five years in prison. However, after release, pickpockets may commit some serious crimes. So be careful.

26. According to the author, a typical pickpocket looks like _____.

A. a professional detective

B. a slightly drunken man

C. a very rich man

D. a clever and calm man

27. What time are pickpockets most active?

A. Early in the morning.

B. Around noon.

C. Around midnight.

D. Late in the afternoon.

28. The detectives in a department store are expected _____.

A. to search for information about thieves

B. to help customers with their shopping

C. to catch pickpockets on the spot

D. to get the store in good order

29. The word ―sentence‖ in the last paragraph most probably means ―_____‖.

A. time

B. statement

C. labor

D. punishment(惩罚)

30. What will a pickpocket most probably do after he leaves the prison(监狱)?

A. Pick up his old practice again.

B. Work hard to make up for his crime.

C. Change and improve greatly.

D. Do everything more carefully.

Passage 3

One of the most important reading skills you will ever develop is being able to find a piece of information rapidly and correctly.

Looking for information in a book is easy if you know how to use the Table of Contents in the front of the book. It lists the different sections the book contains in the order they are written. In the back of the book is another section, where all of the topics in the book are listed alphabetically(按字母顺序). The page numbers on which the topics are discussed are listed as well.

Finding a job or a place to live is made easier by knowing how to read newspaper advertisements, or ―ads‖. In the back of most newspapers is a section that lists

―Employment(就业)Opportunities‖ fo r anyone looking for work. Usually nearby are sections called ―For Rent‖ and ―For Sale‖ in which apartments and houses are listed for those seeking a place to live in.

Of course, making a phone call to a friend or business is easier if you know how to use a telephone book. It can also be useful in finding services available in a town or city.

Traveling can be more enjoyable and less stressful(有压力的)if you know how to read time charts, or timetables, for buses, planes, and trains. When you are in an unfamiliar(不熟悉的)town, knowing how to read a street map can be very helpful.

Understanding words is made easier when using a dictionary, especially when dealing with a foreign language.

Every day there is probably some need for you to find a bit of information.

31. This passage encourages readers to _____.

A.realize the importance of getting information

B. learn to look for information

C. read many different books

D. gain information every day

32. What source of information is not mentioned in this passage?

A. Television.

B. Books.

C. Street maps.

D. Newspapers.

33. If you were traveling by car and stopped to call an old friend in a town, what

information source might you use?

A. A dictionary.

B. A timetable.

C. A telephone book.

D. A street map.

34. If you were looking for a house to buy, you would look in the _____.

A. ―For Rent‖ sect ion of a newspaper

B. travel section of a newspaper

C. employment section of a newspaper

D. ―For Sale‖ section of a newspaper

35. ―Timetables‖ in paragraph 5 are likely to tell you _____.

A. when trains arrive and leave

B. the best times to travel in a year

C. what time to buy plane tickets

D. how to read a street map

Passage 4

As humans, we are considered animals! But like other animals, we have not had to fit the environment in which we live. Instead we have been the shaper(塑造者)of our environment and explorer of nature. While other animals must find a home, we have created our home wherever we are living. We have fitted ourselves into a variety of environments.

Our skill at doing this has been due to our imagination, creativity(创新性)and enthusiasm. If we chose to live in the desert, we learned how to save water, build a home among the rocks and mountains and depend on animals rather than vegetables for our food. Sometimes it was necessary for us to follow the animals as they moved, in order not to lose our source of food.

Living in a location where there was plenty of rain and milder(更温和的)temperatures, we learned that we could plant larger amounts and a greater variety of crops, raise a few animals in a smaller, more contained area and not have to move our home. We have been able to live wherever we choose because we have not accepted the limitations(局限)of a particular environment, rather we have made the environment fit our needs.

36. Humans can live where they want because they _____.

A.h ave enough materials to build homes

B.can use what is available to fit their needs

C.have plenty of food from plants and animals everywhere

D.c an find a home easily

37. Humans _____ other animals in the face of nature.

A. are more creative(创新的)than

B. have greater difficulties adjusting(调整)than

C. are not as smart as

D. can’t survive as well as

38. People living in the desert find that _____.

A. they have to grow vegetables for food

B. they have plenty of meat to eat

C. they are always short of water

D. they have to build houses with rocks

39. ―Mild temperatures‖ refers to temperatures which are _____.

A. cold

B. hot

C. sometimes hot and sometimes cold

D. neither too hot nor too cold

40. Which of the following is true according to the passage?

A.H umans are now more settled down than other animals.

B.Humans still have to move a lot in order to get food.

C.It’s no longer necessary for us to choose where to live.

D.I t’s important to ra ise animals and crops near our home.

III. Cloze

Directions: For each numbered blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the passage. Mark your answer on the ANSWER SHEET. (10 points)

There is a growing network of school alumni groups over the world. Some consist of a

_____41_____ friends who meet together socially from time to _____42_____. Others, like some

of the groups described on these pages, have a more formal structure, ____43______ regular meetings and a plan of activities. Whatever the arrangement, the school is _____44_____ to help all such groups. The Alumni Office can offer support in a number _____45_____ ways. It can help you in touch with old friends and other alumni who _____46_____ near you now or were in your department, year or society. _____47_____ can arrange campus visits and accommodation, provide speakers for events, ____48______ information and videos about the school, and generally help out with the hard work. If you would _____49_____ to know more, write to the Alumni Office. If you are interested in learning more about _____50_____ of the groups listed here, the person named ad contact would be delighted to hear from you.

41. A. little B. few C. several of D. some

42. A. period B. year C. time D. life

43. A. for B. with C. in D. within

44. A. willing B. cheerful C. excited D. happy

45. A. of B. in C. at D. on

46. A. have lived B. live C. living D. lived

47. A. He B. She C. It D. They

48. A. supply B. supplying C. supplied D. are supplying

49. A. think B. call C. come D. like

50. A. any B. anymore C. anything D. anytime

IV. Translation

Directions: Put each of the following sentences into English. Write your answer on the Answer Sheet. (15 points)

51. 我对那天发生的事一无所知,所以不能做出任何评论。

52. 听说老板打算解雇她,她差点要哭出来。

53. 理论以实践为基础,反过来又服务于实践。

54. 他喜欢什么就买什么,结果负债累累。

55. 你们应及时总结经验,做出必要调整。

V. Writing

Directions: Suppose you want to apply for a position of an English teacher in a secondary middle school. Write a resume. It should include your education background, personal data, and work experience if any. (15 points) 参考答案及评分标准

I. Vocabulary & Structure (20%, 1 point each)

1. B

2. B

3. A

4. A

5. D

6. A

7. C

8. C

9. D 10. B

11. C 12. A 13. D 14. D 15. B

16. A 17. A 18. B 19. A 20. B

II. Reading Comprehension (40%, 2 points each)

21. C 22. C 23. B 24. C 25. D

26. D 27. B 28. C 29. D 30. A

31. B 32. A 33. C 34. D 35. A

36. B 37. A 38. C 39. D 40. A

III. Cloze (10%, 1 point each)

41. B 42. C 43. B 44. D 45. A

46. B 47. C 48. A 49. D 50. A

IV. Translation (15%, 3 points each)

51. I have no idea of what happened that day, so I can’t make any c omment.

52. Hearing that the boss was going to fire her, she was on the verge of tears.

53. Theory is based on practice and in turn serves practice.

54. He bought whatever he liked and ended up in heavy debt.

55. You should sum up your experience in time, and make necessary adjustment. V. Writing (15%)

全新版大学英语(第二版)综合教程3习题答案(1-4)

全新版大学英语(第二版)综合教程3习题答案(1-4) Unit 1 Changes in the Way We Live Text A Content Questions ( P10 ) 1. Write and live on a farm. 2. Because they grow nearly all of their fruits and vegetables. They have enough eggs, honey and wood. They are very close to nature and can enjoy the beautiful scenery. Besides, they can go skiing and skating in winter. 3. No. Sometimes the good life can get pretty tough. 4. They were buried under five feet of snow from December through March. 5. When the first spring came, it brought two floods. The second flood refers to the good harvest in the growing season. 6. He decided to quit his job and start to freelance. 7. He has to crawl into black bear dens for “Sports Illustrated”, hitch up dogsled racing teams for “Smithsonian” magazine, check out the Lake Champlain “monster” for “Science Digest”, and canoe through the Boundary Waters Wilderness area of Minnesota for “Destinations”. 8. As for insurance, they have only bought a poor man’s major-medical policy and the policy on their two cars. 9. They cut back their expenses without appreciably lowering their standard of living. For example, they patronize local restaurants instead of more expensive places in the city. They still attend the opera and ballet but only a few times a year. They eat less meat, drink cheaper wine and see fewer movies. 10. A tolerance for solitude and lots of energy. 11. They will leave with a feeling of sorrow but also with a sense of pride at what they have been able to accomplish. 12. They chose to live in the country because they want to improve the quality of their lives. Yes, they have finally realized their dreams. Text Organization ( P11 ) Part One (paragraphs 1—3) The writer views his life in the country as a self-reliant and satisfying one. Part Two (paragraphs 4—7 ) Life in the country is good yet sometimes very hard. Part Three (paragraphs 8—11) After quitting his job, the writer’s income was reduced, but he and his family were able to manage to get by. Part Four (paragraphs 12—15 ) A tolerance for solitude and a lot of energy have made it possible for the family to enjoy their life in the country. Happy Moments and Events 1) growing nearly all their fruits and vegetables 2) canoeing, picnicking, long bicycle rides, etc. 3) keeping warm inside the house in winter 4) writing freelance articles 5) earning enough money while maintaining a happy family life Hardships

学术综合英语1~5单元单词及重要词组总结(包含易考单词)

学术综合英语1~5单元单词及重要词组总结(包含易考单词)=============UNIT1================ *sustain支撑,保持,撑住 craft手艺,工艺 *clutter凌乱,杂乱 simile明喻 *metaphor隐喻 *implicit不言明的,默认的,含蓄的 *rhythm节奏,节律 parallelism平行,对应,排比 alliteration头韵 antithesis对比,对偶 juxtaposition并列,并置 *assertion断言 bolster支持 testimony证明,证据 anecdote轶事 hypothetical假设的,假定的 textured具有特定结构或特征的 sparing节约的 credible可靠地 credentials可信任的证明 extemporaneously即兴的, impromptu无准备的 *unbiased公正,无偏见 *contrary to与。。。相反 *look up查找 *adapt to适应 *at hand在附近,在手边 hot air空话连篇 *in the course of在、、、、过程中 in passing附带地,顺便地 =============UNIT2================ detract贬低,减损,降低 dominant首要的,主要的,主导的 inadequacy缺乏,匮乏,不足 convert转化 deprivation缺失,匮乏 constancy不变,恒定 plausible貌似合理/可信的

staggering惊人的 unprecedented史无前例的 entail要求 mediocre二流的平庸的,劣质的elaborate复杂的 effluent工业废水 disruption有限,限定,限度 traverse穿行 magnitude程度 particulate微粒,颗粒 *consensus一致意见 concentration浓度 *liability不利因素 *menace威胁 *portend预示 pathogen病原体 *striking显著地 augment增加 emergence出现 *intractable难处理的 *massive巨大的 central重要的 *devastating毁灭性的 *aggravate恶化,加重,是恼火 *plausible貌似可信的 *entail使需要,承担 *triple三倍的 *intractable不听话的 *pose造成,形成 *staggering蹒跚 *emergence出现 *resurgence复活,再现,再起 *contribute to导致,引起,为。。。做贡献*center on集中于 *on a par with等同于 *pin down准确界定,确定 *detract from贬低 kindle点燃 revere尊敬

大学英语综合教程3第三版答案

大学英语综合教程3第三版答案

大学英语综合教程3第三版答案 【篇一:新标准大学英语综合教程3答案(全版)】 >unit1 active reading(1) 4. b c c d c a 5.productive attendance resistance ambitious acceptance script impressive 6.attendance ambitious productive impressive resistance script acceptance 7.mortgage deck surf coastal;defy lengthy 8.b a b b b a b b active reading(2) 4.triple cemetery rear biography cram budding finite elapse 5.elapsed;cemetery rear;crammed triple budding;biography finite 6.a b a a b b a a 7.a b b a a b b b a language in use 6.(1)我们都觉得在校时间不多了,以后再也不会有这样的学习机会了,所以都下定决心不再虚度光阴。当然,下一年四五月份的期末考试最为重要。我们谁都不想考全班倒数第一,那也太丢人了,因此同学们之间的竞争压力特别大。以前每天下午5点以后,图书馆就空无

一人了,现在却要等到天快亮时才会有空座,小伙子们熬夜熬出了眼袋,他们脸色苍白,睡眼惺忪,却很自豪,好像这些都是表彰他们勤奋好学的奖章。 (2)明天行吗?明天只是个谎言;根本就没有什么明天,只有一张我们常常无法兑现的期票。明天甚至压根儿就不存在。你早上醒来时又是另一个今天了,同样的规则又可以全部套用。明天只是现在的另一种说法,是一块空地,除非我们开始在那里播种,否则它永远都是空地。你的时间会流逝(时间就在我们说话的当下滴答滴答地走着,每分钟顺时针走60秒,如果你不能很好地利用它,它就会走得更快些),而你没有取得任何成就来证明它的存在,唯独留下遗憾,留下一面后视镜,上面写满了“本可以做”“本应该做”“本来会做”的事情。 7.(1)students differ about whether they should have their future mapped out when they are still at university .some think they should have a definite goal and detailed plan, so as to brace themselves for any challenges, whereas some others think they don’t have to think much about the future , because future is full of uncertainties. (2)after a very careful check-up ,the scientist was told he had got a fatal disease .although he knew that his life was ticking away ,instead of complaining about the fate ,the scientist decided to make the best of the remaining days ,and speed up the research project he and his colleagues initiated ,and have a shot at completing it ahead of schedule. unit2 active reading 5.definite perpetual whirl blaze giggle prompt tumble 6.prompted definite whirl perpetual blazing giggling tumbled 7.blinked barren tag torture resemblance napkin

综合英语3课后翻译答案解析

Unit 1 1. 听到他屡遭失败的消息,我感到很难过。(distress) It distressed me a great deal to hear the news that he had suffered repeated failures. 2. 他虽然失去了老板的欢心,但仍然装出了一副高兴的样子。(assume) He assumed an air of cheerfulness even though he lost favor with his boss. 3. 格列佛经历了冒险奇遇,见到了各色奇异的人物。(assortment) Gulliver met with extraordinary adventures and witnessed an assortment of strange people. 4. 如果你再犯同样的错误,他会很生你气的。(furious) He will be furious with you if you repeat the same mistake. 5. 我们都被他坦率的观点、幽默的语言和亲切的态度所深深吸引。(draw) We were all greatly drawn by his frank views, humorous words and genial manner. 6. 等到欢呼的掌声平息下来,那位诺贝尔奖获得者开始演讲。(die down) The Nobel Prize winner began his speech after cheers and applause died down. 7. 他天生有一种特别的洞察力和预见力,因此,他很少随大流。(run with the crowd) He is gifted with a special sort of insight and foresight, so he rarely runs with the crowd. 8. 我发现现实毕竟是非常严酷的,一个人难以完全按照自己的理想去生活。(live up to) I feel realities are after all very harsh, so one can hardly live up entirely to his ideals. Unit 2 1. 我的顶头上司是典型的工作狂,一年365天每天工作10小时以上。(workaholic) My direct superior is a typical workaholic, for he works for over ten hours each day all the year round. 2. 校长十分注重课外活动,他认为课外活动有助于培养学生对于外部世界的浓厚兴趣。(extracurricular) The principal attaches much importance to extracurricular activities and he believes that they will help to cultivate students’ tremendous interest in the external world.

2017年河南中考试卷分析

2017年河南中考 试 卷 分 析

2017年中考语文试卷分析 今年的河南省中考语文试卷,难易适中,题型稳中有变,个别题目问法灵活,体现了良好的区分度。在考查学生识记能力的同时,更注重对理解能力、分析与综合的能力、实际运用能力、鉴赏能力等相关能力的考查。整张试卷继续努力践行着“课标”中“引导学生丰富语言积累,培养语感,发展思维,养成良好的学习习惯,具有适应实际生活需要的识字写字能力、阅读能力、写作能力、口语交际能力,正确运用祖国语言文字。通过优秀文化的熏陶感染,促进学生和谐发展,提高思想道德修养和审美情趣,逐步形成良好的个性和健全的人格”这些核心理念。 第一部分“积累与运用”中题型稳定、平和,稍有变化。其中,第5题“补写恰当语句使文段语意连贯”的题型,取代了去年的排序题,继2014年、2015年之后再次出现,但是难度不大,学生依据标点符号、运用“瞻前顾后”的方法即可写出答案。第6题材料题围绕传统文化,继续考查学生图文转换的能力。较之去年,书写量增大,对于学生驾驭语言的能力又有了更高要求。 说明文的考查总分不变,依然是12分,但题量由去年的4个小题变成了3个小题,每题都是4分。学生答题时不仅要能准确提取信息,还要能结合文章内容进行具体、清晰地表述。 文言文考查《小石潭记》,这出乎很多人的意料,但其实也在情理之中。很多学生说,虽然在考前没有把这篇文章当做重点来复习,但是平常的复习已经比较扎实,对于课文基本内容和重点问题的把握比较准确,所以考场上并不慌张。也有部分学生说,考前对各种押题班、押题卷不能盲目相信,还是按部就班、跟着老师扎实复习最关键。 作文部分依然延续“二选一”的模式,并且与去年一样,由半命题作文和材料作文组成。半命题作文“越来越________的我”,给人扑面而来的亲切感:依然把“我”作为写作的核心,继续引导学生关注并思考自己的人生经历和精神世界。很多孩子有话可说,有事可写,有情可抒。半命题作文,补题是关键。横线上填写

学术综合英语英语填空题翻译Unit 3

Unit3 Traffic Vocabulary Development [P80-81] A: 1.They asked him to leave. In other words, he was fired. 他们让他离开。换句话说,他被解雇了。 2.The United Nations troops enforced a ceasefire in this area. 联合国军队在这片区域实行了停火。 “实行”修改成“执行”,“停火”修改成“停火协议” 联合国军队在这片区域执行停火协议。 3.The amount will be paid to everyone regardless of whether they have children or not. 无论他们是否有孩子,金额都将支付给每个人。 “金额无法支付” 无论他们是否有孩子,支付给每个人的金额是相同的。 4.Your paper does not address the real issues. 你的论文没有解决主要的问题。 5.How many vehicles were involved in the crash yesterday? 昨天的车祸有多少辆车相撞。 “相撞”修改成“涉及” 昨天的事故涉及多少辆车。 6.She felt an anxiety bordering on hysteria. 她感到焦虑接近歇斯底里的状态。 7.The new technology can be applied to farming. 新的技术能够应用于农业。 8.What do these results suggest to you? 你对这些结果有什么意见? “意见”修改成“建议” 这些结果对你有怎样的建议? 9.He has six previous convictions for theft and burglary. 他有六个前科有关于偷盗和入室抢劫的前科。 删除了结尾的前科(重复的名词) 他有六个前科有关于偷盗和入室抢劫。

(完整word版)学术综合英语课后答案解析

Unit 1 C 1.The younger generation should continue to sustain and develop our fine traditions and long-standing culture. 2.In the course of preparing one’s speech, one should be clearly aware of how one could make effective use of statistics and examples to bolster one’s point of view. 3.An impromptu speech is one of the speaking skills that college students should learn and develop through practice. 4.By using simile and metaphor, you can make your language more vivid and more attractive to your audience. 5.The proper examples you cite might help reinforce the impression on your listeners and make your viewpoints more convincing. 6.When you are speaking, you should choose common and easy words and at the same time avoid clutter in your speech.

大学英语综合教程3答案

大学体验英语-综合教程3 Unit1 Passage A Care for Our Mother Earth Read and think 3 1~5 BBCAD Read and complete 6 1.strategies 2.specific 3.consumers 4.released 5.trapped 6.consequence 7.was isolated 8.priority 9.convenience 10.elements Read and complete 7 1.transform 2.all the way 3.sit back 4.resulting from 5.share…with 6. Read and translate 8 1.How did the war, which brought terrible disasters to mankind, impact on such a poet? 2.Mothers are sometimes blind to the faults of their beloved children, which will cause the children to make the same mistakes again. 3.As a new immigrant in this completely strange country, she always felt isolated. 4.Acting before thinking often results in failure, so we should think before we leap. 5.The time for talking has passed, we must take a positive action to protect our environment. Passage B Frog Story Read and think 12 1~5 DACAB

综合英语教程3 翻译 答案 中英

Unit1 1. She doesn’t seem to get along with her new classmates. 2. I’d been out of touch with Mary for year, but I managed to reach her by phone yesterday. 3. The veteran enjoys showing off his medals to everyone who visits him. 4. He husband seems very much opposed to her going abroad. 5. As Thomas couldn’t settle down in his job, his parents were very worried. 6. I always have all kinds of bits and pieces in my pockets. 7. Her mother pulled a few strings to get her into the business circle. 8. I hope the food is to your liking. 9. I told the boys off for making so much noise. Unit2 1. He resolved to work on the complicated project immediately. 2. They saw an old man knocked over by a car coming from the opposite direction. 3. He walked unsteadily / stumbled along in the dark, groping for the light-switch. 4. After three month’s illness, he found it difficult to rise to his feet again. 5. Owing to the staff shortage, the task could not be fulfilled on schedule. 6. During the period of depression, the company was running into financial difficulties. 7. When the blind girl got on the crowded bus, the passengers made room for her. 8. He at last managed to hold on to the rock on the cliff and stopped himself from slipping. Unit3 1. Mother immediately sent Tom for the doctor. 2. She failed to bake the cake as she had run out of sugar. 3. I know how desperately busy you are now. 4. The whole class roared with laughter at Tom’s slip of the tongue. 5. Such things as needles and scissors should be kept out of the reach of children. 6. The soldiers stood under the burning scorching sun, drenched with sweat. 7. He returned to his own country / motherland in the end. Unit4 1. Obviously I overestimated my sense of direction. Net time, I will remember to bring along a map with me. 2. The mother is not thoroughly disillusioned with her selfish unfilial son. 3. She has no knack for saying the right thing at the right time. 4. He and football were meant for each other from the start. 5. My boss assigned me the secretarial work for the first month. 6. If a driver breaks traffic rules, are there any alternatives to a fire? 7. Being a clumsy person, he often subjects himself to ridicule. Unit5 1. Did James have supper with you on the night in question? 2. The coach was satisfied with the ultimate victory of the match. 3. To remove the linguistic barriers in communication among the people of the world, linguists have embarked on the study of a new universal language. 4. The emergence of joint-venture enterprises has increased our opportunities to have contact with foreigners. 5. Mother asked him to gather up the bits and pieces of his belongings from the desk and put them

2017年高考文综试卷分析

文综试卷分析 思想政治试题评析(一) 合肥七中程静 2017年高考文综全国I卷政治试题注重基础、导向明确,很好地发挥了高考选拔人才和促进高中政治课教学质量提高的功能和作用。整份试卷命题取材丰富,考查有新意,时代特征鲜明,着眼于学生的发展需要,试题考点分布均衡,有一定的难度和区分度,能够客观、公平、科学地评价学生的学科素养。具体来说试卷有如下特点: 一、试题结构稳中有变,突出主干知识考查。 今年文综全国I卷的政治选择题仍然是12题至23题,共12道。非选择题结构有所变动,题号由以往38题2小题和39题3小题调整为:38题考查经济生活(14分);39题考查政治生活(12分);40题第1小题考查文化生活(10分),第2小题考查生活与哲学(12分),第3小题开放性试题“就学校如何开展中华传统文化教育提两条建议”(4分)。试题结构编排有所更新,但考查范围和分值依然保持原有模式。 试卷回避“偏”“繁”“旧”知识点,坚持考试内容的基础性与考试范围的规范性相结合。突出主干知识考查,但又不失考查深度。试卷集中考查了学生对所学基本概念、基本原理、基本观点的掌握程度,体现对基础知识学习的高度关注。例如,没有出现令大多考生焦虑的计算题,考查了曲线题,但要求学生对互补品和需求曲线的相关知识综合掌握。

二、坚持立德树人,充分发挥学科的德育优势。 试卷围绕立德树人的根本任务,实现“育德”和“增智”的彼此交融,塑造知行合一,具有社会责任感的社会主义建设者和接班人。如:39题以全国人大常委会对香港特别行政区相关公职人员“就职时必须依法宣誓”作出解释为背景,请学生分析人大常委会对香港基本法第一百零四条作出解释的原因及其意义。本题通过突出对社会主义核心价值观、依法治国理念的考查,对学生进行基本国情教育,注重培养学生法制观念和国家意识,学科特色得到鲜明体现。 试卷还注重发挥优秀传统文化的教育功能,通过生动的案例把传统文化具体化,引导考生全面准确地认识中华历史传统和文化积淀。如:19题以量子通讯卫星“墨子号”设置情境考查大力推进科技创新的文化意义;40题以央视《中国诗词大会》节目为背景,让考生运用文化生活知识分析其成功的原因。这些题目重在引导学生思考中国优秀传统文化的价值,感受我国科技进步的成果,增强文化自信,提高继承和弘扬优秀传统文化的自觉性。 试题中还隐含众多的公平意识、创新意识、环保意识等主流价值理念,具有较强的时代性,有利于学生感受知识的应用价值和现实意义。 三、贯彻高考改革理念,深化学科能力考查。 试题坚持能力立意,精选题材构建问题情境,强化学科基本能力的考查,对学科素养的

大学英语综合教程3课后习题答案

全新版大学英语综合教程3 Unit One Vocabulary Ⅰ1. 1) On balance 2) resist 3) haul 4) wicked 5) illustrated 6) budget 7) lowering 8) boundary 9) involved 10) economic 11) blasting 12) just about 2. 1) cut back/down 2) pick up 3) get by 4) get through 5) face up to 6) turn in 7) making up for 8) think up 3. 1) pursued his mathematical studies and taught himself astronomy. 2) often generate misleading thoughts. 3) attach great importance to combing theory with practice in our work. 4) be suspected of doing everything for money. 5) before he gets through life. 4. 1) their indoor a profit to invest in

2) device the improvement on a global scale 3) stacked temptation never dined out Ⅱ 1. 1) house 2) Home 3) home family 4) household 2. 1) doubt 2) suspected 3) doubted 4) suspected 5) suspect Ⅲ 1) rise 2) final 3) regular 4) cash 5) hows whys 6) upped 7) yellowed 8) bottled 9) lower 10) search Comprehensive Exercises Ⅰ1. 1) gets by 2) temptation 3) get through 4) improvements 5) aside from 6) suspect 7) supplement 8) profit 9) stacking 2. 1) replaced 2) consider 3) quilt 4) world 5) tough 6) fuels 7) provide 8) luxuries 9) balance 10) ideal

2018年期末考试试卷分析【精品范文】

2018年期末考试试卷分析 2018年期末考试试卷分析 31.(1)试题分析 (一)试题评价 本题组是31题材料分析题的第(1)问,以初中生小奇一家致富为材料,设问为“结合材料,分析小奇家致富的主要原因是什么?”,分值为2分。本题主要考查国家精准扶贫、乡村振兴发展的知识,答案具有开放性和灵活性,学生可以从国家政策、个人努力、家乡资源三个角度组织语言回答,学生只要答到两个不同角度即可满分,试题难度适中。材料里也透露了部分答案的信息,如“国家加大对贫困地区基础设施的投入”,小奇家乡有自然风景优美,人文历史浓厚,学生通过审查材料也能获得答案信息,所以本题的设计较好地考查了学生的阅读能力,审题能力,分析能力,体现了考试大纲的要求。 (二)得分情况分析 本题总分2分,最高得分2分,最低得分0分,平均分1.5分,得分率75%,总体得分较好。

(三)学生答题常见错误 1、部分学生试卷留空白,或者书写差,字迹潦草看不清。 2、角度不全面,国家政策、个人努力、家乡资源三个角度只回答其中一个角度。 3、没有结合材料审题、答题,写的答案泛泛而谈,假大空,没有结合材料信息谈小奇家致富的主要原因。 (四)错误成因分析 1、考生阅读、理解材料的能力不高,对材料不重视,只看设问不看背景材料,不会从材料中筛选关键词,利用材料透露的信息组织答案,所写答案没有针对性。 2、部分考生语言组织能力不强,表达不完整,只写几个字,马虎应对;或者表达不简洁,直接抄材料不归纳,答案指向性不明,导致写了很多分数也不高。 (五)教学意见和建议

1、提高学生针对材料中的关键词组织答题语言的能力,建议在教学中加强学生审题能力和结合材料分析能力的训练,提高学生多角度、多角度、有针对性答题的能力。 2、针对不同设问,规范答题格式,培养学生材料和考点相结合的答题习惯,避免空谈材料或者长篇大论堆积考点,促使学生养成良好的答题习惯和答题规范。 31(2)小结 一、试题评价 本小题设问为:“如果你是小奇,用哪些理由说服父母选择这套方案?” 主要考查国情部分的核心知识点:“节能”“生态”“智能”,还有心理、道德、法律部分的“个性”“安全”“娱乐”,材料涉及网络、扶贫、乡村振兴、智能家居,范围涉及广泛,综合性强,要求紧扣材料,运用基础知识,具体化,材料化,知识化。

全新版大学英语综合教程3课文答案3

第六单元 人情味 课文A 约翰西病情严重,她似乎失去了活下去的意志。医生对她不抱什:么希望。朋友们看来也爱莫能助。难道真的就无可奈何了吗? 最后一片叶子 欧·亨利 在一幢三层砖楼的顶层,苏和约翰西辟了个画室。“约翰西”是乔安娜的昵称。她们一位来自缅因州+一位来自加利福尼亚。两人相遇在第八大街的一个咖啡馆,发现各自在艺术品味、菊苣色拉,以及灯笼袖等方面趣味相投,于是就有了这个两入画室。 那是5月里的事。到了11月,一个医生称之为肺炎的阴森的隐形客闯入了这—它冰冷的手指东碰西触。约翰西也为其所害。她病倒了,躺在床上几乎一动不动,小窗望着隔壁砖房那单调沉闷的侧墙。 一天上午,忙碌的医生扬了扬灰白的浓眉,示意苏到过道上来。 “她只有一成希望,”他说。“那还得看她自己是不是想活下去。你这位女朋友已经下决心不想好了。她有什么心事吗?” “她——她想有一天能去画那不勒斯湾,”苏说。 “画画?——得了。她有没有别的事值得她留恋的——比如说,一个男人?” “男人?”苏说。“难道一个男人就值得——可是,她没有啊,大夫,没有这码子事。” “好吧,”大夫说。“我会尽一切努力,只要是科学能做到的。可是,但凡病人开始计算她出殡的行列里有几辆马车的时候,我就要把医药的疗效减去一半。”大夫走后,苏去工作室哭了一场。随后她携着画板大步走进约翰西的房间,口里吹着轻快的口哨。 约翰西躺在被子下几乎一动不动,脸朝着窗。她望着窗外,数着数——倒数着数!

“12,”她数道,过了一会儿“11”,接着数“10'’和“9”;再数“8”和“7”,几乎同时数下来。 苏朝窗外望去。外面有什么好数的呢?外面只看到一个空荡荡的沉闷的院子,还有20英尺开外那砖房的侧墙,上面什么也没有。一棵古老的常青藤爬到半墙高。萧瑟秋风吹落了枝叶,藤上几乎光秃秃的。 “6,”约翰西数着,声音几乎听不出来。“现在叶子掉落得快多了。三天前差不多还有100片。数得我头都疼。可现在容易了。又掉了一片。这下子只剩5片了。” “5片什么,亲爱的?” “叶子。常青藤上的叶子。等最后一片叶子掉了,我也就得走了。三天前我就知道会这样。大夫没跟你说吗?” “噢,我从没听说过这种胡说八道。常青藤叶子跟你病好不好有什么关系?别这么傻。对了,大夫上午跟我说,你的病十有八九就快好了。快喝些汤,让苏迪给她生病的孩子去买些波尔图葡萄酒来。” “你不用再去买酒了,”约翰西说道,两眼一直盯着窗外。“又掉了一片。不,我不想喝汤。这一下只剩下4片了。我要在天黑前看到最后一片叶子掉落。那时我也就跟着走了。我都等腻了。也想腻了。我只想撇开一切,飘然而去,;就像那边千片可怜的疲倦的叶子 “快睡吧,”苏说。“我得叫贝尔曼上楼来给我当老矿工模特儿。我去去就来。” 老贝尔曼是住在两人楼下底层的一个画家。他已年过六旬,银白色蜷曲的长髯披挂胸前。贝尔曼看上去挺像艺术家,但在艺术上却没有什么成就。40年来他一直想创作一幅传世之作,却始终没能动手。他给那些请不起职业模特的青年画家当模特挣点小钱。他没节制地喝酒,谈论着他那即将问世的不朽之作。要说其他方面,他是个好斗的小老头,要是谁表现出一点软弱,他便大肆嘲笑,并把自己看成是楼上画室里两位年轻艺术家的看护人。 苏在楼下光线暗淡的画室里找到了贝尔曼,他满身酒味刺鼻。屋子一角的画架上支着一张从未落过笔的画布,在那儿搁了25年,等着一幅杰作的起笔。苏把约翰西的怪念头跟他说了,并说约翰西本身就像一片叶子又瘦又弱,她害怕要是她那本已脆弱的生存意志再软下去的话,真的会凋零飘落。 老贝尔曼双眼通红,显然是泪涟涟的,他大声叫嚷着说他蔑视这种傻念头。 “什么!”他嚷道。“世界上竟然有这么愚蠢的人,因为树叶从藤上掉落就要去死?我听都没听说过这等事:。你怎么让这种傻念头钻到她那个怪脑袋里?天哪!这不是一个像约翰西小姐这样的好姑娘躺倒生病的地方。有朝一日我要画一幅巨

综合英语3 unit9课后练习答案

?Unit9 Chinese food ?IV. explain in your own words in the following sentences. ? 1.Food to us Chinese is one of the greatest joys in life: it is thought about before being prepared; it is treated with lots of love and care while being prepared; and when it is ready, a great deal of time is devoted to enjoying it. ? 2.The main reason for the sudden and tremendous popularity of Chinese food throughout the whole Western world lies in tow facts: one is the increased desire for sensual pleasures and freedom from age-old customs in the West; the other is the notion of physical pleasure provided by Chinese food which is always ready to satisfy the taste of the eater. ? ?I. Explain the underlined part in each sentence in your own words. ?emotional strength to do what one believes to be right; ? 2.material used to produce power; sth. Used to keep the body functioning; ? 3. lower-class type; ? 4.a number of dishes that are served one after another in an orderly way;

相关主题