搜档网
当前位置:搜档网 > 全新版大学英语综合教程3课后翻译答案

全新版大学英语综合教程3课后翻译答案

全新版大学英语综合教程3课后翻译

Unit1

1.我们的计算机系统出了毛病,但我觉得问题不大。

We have a problem with the computer system, but I think it’s fairly minor.

2.父亲去逝的时候我还小,不能独立生活。就在那时,家乡的父老接过了教育我的责任。

My father died when I was too young to live on my own. The people

of my hometown took over my upbringing at that point.

3.这些玩具必须得达到严格的安全要求后才可出售给儿童。

The toys have to meet strict safety requirements before they can be sold to children.

4.作为新闻和舆论的载体,广播和电视补充了而不是替代了报纸。

Radio and television have supplemented rather than replaced the newspaper as carriers of news and opinion.

5.至于这本杂志,它刊载了世界各地许多报纸杂志上文章的摘要。

When it comes to this magazine, it is/ carries a digest of articles from many newspapers and magazines around the world.

Unit2

1.虽然受到全球金融危机后果的巨大影响,但是我们仍然相信我们能够面对挑战,克服危机。

Though greatly affected by the consequences of the global financial crisis, we are still confident that we can face up to the challenge and overcome the crisis.

2.在持续不断的沙尘暴的威胁下,我们被迫离开我们喜爱的村庄,搬迁到新的地方。

Under threat of constant sand storms, we were compelled to leave our cherished village and move to the new settlement.

3.根据最近的网上调查,许多消费者说他们也许会有兴趣考虑购买电视广告中播放的产品。

According to a recent online survey, a lot of consumers say they may be motivated to consider buying products shown in TV commercials.

4.看到卡车司机把受污染的废弃物倒在河边,老人马上向警方报告。

Having spotted a truck driver dumping contaminated waste alongside the river, the old man reported to the police at once.

5.一些科学家坚信人们总有一天会喜欢转基因农作物的,因为它们能够提高产量,帮助发展中国家战胜饥荒和疾病。

Some scientists hold to the firm conviction that people will come to like genetically modified crops someday since they can increase yields and help combat hunger and disease in the developing world.

Unit3

1.无论是在城市还是农村,因特网正在改变人们的生活方式。

The Internet is changing the way people live, whether they are in urban or rural areas.

2.和大公司相比,中小公司更容易受到金融危机的威胁。

Medium-sized and small companies are more vulnerable to the threat of the global economic crisis than large ones.

3.关于期末论文,教授要求我们先分析失业图表,然然后对过家的经济发展提供批评性的见解。

With regard to our term paper, the professor asked us to analyze the unemployment chart first, and then provide critical reflections on the nations economic development.

4.他从来也没有想到他们队会大比分赢得那场篮球赛。

It never occurred to him that their team would win the basketball match

by a large margin.

5.回顾二十年得中学教学,我把我的成功归结为耐心、才能和对知识的不断追求。

Looking back on my twenty years' teaching in high school, I attribute my success to patience, talent, and the constant pursuit of knowledge.

Unit4

1.红十字会派遣的志愿人员非常小心地对村里的饮用水进行消毒,以避免爆发瘟疫。

The volunteers sent by the Red Cross disinfected, with great caution, the drinking water in the village so as to avoid an outbreak of plague.

2.爱因斯坦用了多年时间试图把电磁学理论和引力理论结合起来,但没有成功。

Einstein spent many years trying to unify the theories of electromagnetism and gravity but failed.

3.因其在激发学生创造性想象力方面的出色表现,王教授获得了校长奖。

Professor Wang received the Presidential Award for his excellence in stimulating students' creative imagination.

4.因存在一些设计上的重大缺陷,董事会没有同意那个经济刺激计划。

As there were some major design flaws, the board of directors didn't approve of the economic stimulus package.

5.乔丹意识到没人能给他帮助,终于得出结论他必须面对现实,独自接受挑战。

Having realized that nobody could help him, Jordan finally came to the conclusion that he had to face reality and take up the challenge by himself.

Unit5

1.奶奶想当然地认为粮价要涨,所以买了许多大。

Grandma took it for granted that food prices would soar, so she bought a lot of rice.

2.我可以给你引用几个例子来说明她献身科学的精神。

I can quote you several instances of her dedication to science. 3.20世纪80年代中国一些经济特区开始迅速发展起来。

The 1980s saw the start of the swift development of some special economic zones in China.

4.两国关系的紧张部分是由最近的间谍事件引起的。

Tension between the two countries stemmed in part from the latest spy affair.

5.彼得已在一家律师事务所当了多年律师。你可以考虑请他做你的律师,当你需要法律援助时,由他代你行事。

Peter has worked in a law firm for many years. You can consider having him as your lawyer to act on your behalf when you need legal help.

Unit6

1.这座红房子在参天古树的映衬下十分夺目。

The red house stands out against the old trees that reach high up to the sky.

2.我的新工作薪酬很高,但是其他方面我并不满意。

The salary in my new job is great, but for the rest, I’m not satisfied.

3.两条溪流的水在我们村子附近汇合了。

The waters of the two streams mingle near our village.

4.我们不应该嘲笑别人的宗教信仰。

We should not mock at other people’s religious beliefs.

5.这件房间的窗帘同家具的风格不太协调。

The curtains of the room are not quite in tune with the style of the furniture.

Unit7

1.昨天半夜我听到脚步声在过道里回荡,心里害怕极了。

I grew terribly scared when I heard sound of footsteps echoing round the hallway at midnight yesterday.

2.这些名牌运动鞋保穿12个月。

The name-brand sports shoes are guaranteed for 12 months.

3.雪暴使交通运输陷入混乱。

Snowstorms threw communications and transportation into disorder.

4.我最近工作压力很大,我想去海边度假。

I’ve been suffering a lot of stress from work altely. I feel like taking a vacation at the seaside.

5.住公寓不错,但有其局限,比如说,没有自家花园。

Living in an apartment is all right, but it has its limitations---for example, you don’t have your own garden.

Unit8

1.医学专家就克隆人是否应该被允许以及对社会有何潜在影响展开了辩论。

Medical experts debated whether the cloning of human beings should be permitted and what its potential effects on society might be.

2.当地百分之八十五的人拥有全职工作,只有百分之三的人称自己没有工作。

Eighty-five per cent of the people in the local area are in full-time employment; only3% describe themselves as unemployed.

3.我国相关部门将加快立法,保护农民工的权利。

The departments concerned in China will speed up legislation to protect rights of migrant workers.

4.近年来一些心理学家试图从生物学的观点解释智力。

In recent years, some psychologists have tried to explain intelligence from a biological standpoint.

5.世界金融危机对该国的出口工业产生了巨大的影响,在仅仅六个月的时间里,许多工厂迫于情势而关门歇业。

The global financial crisis has had a huge impact on that country’s export industry. In no more than six months, many factories have closed down by necessity.

体验版大学英语综合教程3课后翻译

Unit 1

1.年轻人有时会抱怨无法和父母沟通。(communicate with)

Answer: Young people sometimes complain of being unable to communicate with their parents.

2. 能在中国云南的一个苗家村落住下来一直是玛丽长久以来的梦想,现在她终于梦想成真了。(to take up residence)

Answer: It has been Mary’s long cherished dream to take up residence in a Miao village in Yunnan, China. Now her dream has finally come true.

3. 家养的动物习惯于依赖人,因此很难能在野外活下来。(survive)

Answer: Domestic animals are used to depending on humans, so it is difficult for them to survive in the wild.

4. 他突然有种恐惧感,觉得自己会因为经济不景气而被公司裁员。(overtake)

Answer: He was suddenly overtaken by a fear that he would be laid off by the company because of depression.

5. 我估计公交路线上堵车了,因为我都等了30分钟也没见一辆车开过去。(figure)

Answer: I figure that there is a traffic jam on the route of the bus, for I’ve waited for 30 minutes without seeing one passing by.

Unit 2

1.记者敦促发言人就此次军事打击作出解释。(press for)

Answer: Reporters pressed the spokesman for an explanation of the military attack.

2. 他的竞选演讲未能使选民相信他就是参议员的合适人选。(convince)

Answer: His election speech failed to convince the voters that he was the right person for the Senate seat.

3. 尽管我承认有问题存在,但我并不认为这些问题不能解决。(while)

Answer: While I admit that there are problems, I don’t agree that they cannot be solved.

4. 他在电视上的第一次辩论给观众留下了深刻的印象。(impression)

Answer: His first debate on TV made a deep impression on his audience.

5. 一切事物都是互相联系又互相作用的。(interact with)

Answer: All things are interrelated and interact with each other.

Unit 3

1.思想是通过语言来表达的。(by means of)

Answer: Thoughts are expressed by means of language.

2. 我今年买的新书多得难以数清。(keep count of)

Answer: I have bought so many new books this year that it’s really difficult for me to keep count of them.

3. 这位老太太确信,今天她儿子会回家来为她庆祝生日。(feel assured)

Answer: The old lady feels assured that her son will come back home today to celebrate her birthday.

4. 他妈妈坚持说他每月的零用钱不能超过100元。(exceed)

Answer: His mother insisted that his pocket money should not exceed 100 yuan per month.

5. 上个月我们买了一辆车,是用我的名字登记的。(register)

Answer: We bought a car last month, which was registered under my name. Unit 4

1.这支乐队20世纪80年代凭借那张专集一举成名。(shoot to fame) Answer: The band shot to fame in the 1980s with that single album.

2. 冒一下险吧,你可能还是会输,但赢的机会却增加了。(take a risk)

Answer: Take a risk, and you may lose again, but you would have improved your chances to win.

3. 科学家正极力研究治愈艾滋病(AIDS) 的良方。(push ... to the limits)

Answer: Scientists are pushing themselves to the limits in their research for finding a cure for AIDS.

4. 现在我们知道了网络的意义:鼠标一点就能知晓天下大事。(point)

Answer: Now we see the point of the Internet: we can get information from all over the world just by clicking the mouse.

5. 一些人认为政府迟早会将克隆人类的研究纳入规范。(regulate; sooner or later)

Answer: Some people believe the government will regulate the research of human cloning sooner or later.

Unit 5

1. 知道原理是一回事,但要付诸实践又是另外一回事。(it’s one thing ... it’s

another ...)

Answer:It’s one thing to understand the principle, it’s another thing to put it into practice.

2. 据报道,慢跑(jogging) 可将患心脏病的可能性减少三分之二。(less likely)

Answer:It is reported that jogging makes you three times less likely to suffer from a heart attack.

3. 根据最新调查,半数英国人不清楚欧元与英镑的比值。(have no idea / in

relation to)

Answer:Almost half of the British people have no idea what the euro is worth in relation to the pound, according to the latest survey.

4. 这片土地本应建成一个供大家享用的公园,但现在却立起了几栋公寓楼。(should

have done Answer:The area should have been made into a park for everyone to enjoy but now some apartment buildings stand there.

5. 不知道所有这些相关信息能否凑成一幅关于他的清晰图画。(add up to)

Answer:I’m wondering whether all the related information could add up to a clear picture of him.

Unit 6

1.他悲叹一声,对我们说他年轻时也曾风光一时。(breathe a sigh of; have seen a

better day) Answer:He breathed a sigh of sorrow and told us that he had seen a better day when he was young.

2.他有极强的责任感,这就是为什么他被选中掌管这个项目。(take control of)

Answer:He has a strong sense of responsibility, and that’s why he is chosen to take control of the project.

3.不管你去哪里,不管是出差还是去玩,尽量多了解那个地方总是一个不错的主意。(be

it ... or ...) Answer:Wherever you go, be it for business or pleasure, it is always a good idea to find out as much as you can about the place.

4.我们得小心一点,同样的情景可能就要出现。(be about; repeat)

Answer:Let’s be careful. The situation may be about to repeat itself.

5.事实上,室内空气质量与儿童的健康密切相关,当然与成人的健康也有关系。(for that

matter) Answer:In fact, the air quality of a house has a great deal to do with children’s health, and adults’ health for that matter.

Unit 7

1.许多人认为这种药有助于睡眠,而我只能暗自感叹:“要是他们知情就好了。”(al l I

can think; if ... only) Answer:A lot of people believe that these pills help them sleep. All I can think is, “if they only knew.”

2. 他一直在琢磨这个问题,直到把它完全解决为止。(chip away at)

Answer:He kept chipping away at the problem until he had completely solved it.

3. 这位乡下孩子接触到了城里种种陌生的事物。他感到十分惊讶,仿佛自己进入了未来世界一般。(be exposed to; as if)

Answer:The country boy was exposed to many strange things in the city. He felt greatly shocked as if he had entered a future world.

4. 大学毕业才一年,他就从一个追求梦想的青年变成了一个凡事都无所谓的庸人。(go

from ... to ...; pursue)

Answer:Within only one year of graduating from college, he went from a student who pursued his dream to a person who didn’t care about a thing.

5. 我已经获准进入那个地区进行采访,这可不是人人都能得到的机会。(be given

permission)

I have been given permission to do the interview in that area, and that’s not something that everyone gets.

下载文档原格式(Word原格式,共8页)
相关文档
  • 综合教程3翻译答案

  • 综合教程3课后翻译题

  • 大学英语三课后翻译

  • 大学英语教材翻译答案

  • 综合教程3课文翻译

  • 大学英语3课后翻译