搜档网
当前位置:搜档网 > 大学英语精读3课后问题答案

大学英语精读3课后问题答案

Unit 1

1.How did the author feel about the incident at the time it occurred?What does he think of it

now?

the author felt that it was a rather unpleasant experience at the time it happened,but now he thinks he can make a good story from the incident

2.Why did he go to Richmond?

he went there to look for a temporary job to make enough money to go travelling

3.What did the author think got him into trouble with the law?

the author thought it must be his obvious aimlessness of wandering in the streets that got him into trouble with the law

4.What did he see when walking out of the local library?

He saw a man walking across the road with the obvious intention of talking to him

5.What did the man say to him? Did he take the man’s works seriously at first?

The man said that he was a policeman and was going to arrest him. But the author didn’t take the man’s words seriously but thought it was some kind of joke at first

6.When and how did the author come to see the man was being serious?

At the time when another policeman appeared in uniform, the author came to see the man was serious

7.What grounds did the policemen have for suspecting that the young man was wandering

with intent to steal milk bottles?

First ,the policemen saw the young man wandering aimlessly in the streets sometimes just stopping and looking around him. Then, it turned out there had been a lot of petty thieves in the area who stole milk bottles from doorsteps. On these grounds ,the policemen suspected that the young man was wandering with intent to steal milk bottles

8.What does the author mean by his “big mistake”?

By his “big mistake ”, the author means he shouldn’t have had long hair and appeared so cool and unconcerned about the incident ,and shouldn’t take himself as part of the sixties’ “youth counterculture”,because all these confirmed the policemen’s suspicion that he was a

disrespectable fellow

9.How did he behave when he was questioned at the police station?W hat did the police

decide to do with him?

When he was questioned ,he continued to try to look worldly and au fait with the situation.

As a result , the police charged him officially and told him to report to Richmond Magistrates’ Court the follow Monday

10.What did his father do when he learned about the incident?

As soon as his father learned about the incident ,he hired a good solicitor

11.What were the things his release from the charge depended on?

The things his release from the charge depended on were his “right” accent, respectable middle-class parents, reliable witnesses, such as, his English teacher as his character witness, and a very good solicitor in particular.

12.What did the policeman probably mean by saying” You could have been a bit more helpful

when we arrested you”?

By saying these words, the policeman probably meant that he should have looked very angry and said something like,”Look here,do you know who you’re talking to? Iam a highly

successful student with a brilliant academic record. How dare you arrest me!”then, they world perhaps have apologized to him and let him go.

Unit 2

1.what did the author’s children teach him he other night?

作者的孩子们在某个晚上教给了他什么

The author’s children taught him about paradigm shifts, and limitations of linear thinking and how to refocus parameters one night

2.what were the author and his children doing that night?

当天晚上作者和他的孩子们在做什么?

They were playing their own oral version of the Sesame Street game, “What Doesn’t Belong?”

3.what was the question the father put to his children?

父亲给孩子提的问题是什么?

The question is “What doesn’t belong, an orange ,a tomato or a strawberry?”

4.what was the oldest child’s answer to the question?

最大的孩子的答案是什么?

The oldest child answered that it was tomato became the other two were fruits.

5.What did the author think of his answer?

作者认为他的答案如何?

The author thought the answer was right

6.What answers did his 4-year-old and 6-year-old give?

四岁和六岁的孩子又给出了什么样的答案

The author’s 4-year-old child said that the right answer was strawberry because the

other two were round and a strawberry was not. And his 6-year-old child said that

answer should be orange because the other two were red

7.What did the 9-year-old and the middle one add to the answers?

作者九岁和六岁的孩子又补充了什么样的答案?

The 9-year-old added that it could also be the orange because the other two grew on vines and the middle child said that it could be strawberry because it was the only one they put on ice cream

8.Why does the author think Copernicus, Reuben Mattus and Edward Jenner belong in the

same group?

作者为什么认为哥白尼、鲁宾马修斯和爱德华詹纳都属于同一种人?

The author thinks that these three famous people belong in the same group because they were doing what every scientist who’s ever made an important discovery

throughout history has done, according to Thomas Kuhn, in his book, The Structure of Scientific Revolution :They were shifting old paradigms

9.What did the author’s children do to deserve membership in the same group as

Copemicus and Edward Jenner?

作者的孩子们做了什么使得他们能够成为和哥白尼和爱德华詹纳同一种的人?

The children were refocusing the parameters. They were redefining the problems. They were reframing the questions. And these are exactly the same that Copemicus and

Edward Jenner have done

10.What if the Sesame Street game had been a workbook exercise in school?

假如《芝麻街》的游戏是学校练习本上的习题,情况又会如何?

If Sesame Street game had been a workbook exercise in school, every kid who framed

the question differently than “Which is not a fruit?” would have been wrong, that is to

say every kid who didn’t circle tomato would have been marked wrong.

11.Why does the author wish to remind us that there are real limits to the value of

information?

作者为什么希望提醒我们信息的价值是有限的?

Because unless we shift our paradigms and refocus our parameters, the super

information highway will lead us nowhere. From the examples of those great scientists

and inventors, the author tells us that we are not now, nor have we recently been

suffering from a lack of information so that what we need as we begin to downshift onto the information highway is not more information but new ways of looking at it.

12.What , according to the author, should we bear in mind when begin to downshift onto

the information highway?

作者认为当我们驶入信息高速公路时,我们应该牢记的是什么?

According to the author, we should bear in mind that what we need as we begin to

downshift onto the information highway is not more information but new ways of

looking at it

Uint 3

1)according to the author, what is the goal most Americans are taught to achieve in life?

译文:在作者看来,大多数美国人受到要获取什么生活目标的教育?

答案:most Americans are taught to manage to achieve money and power when they grow up according to the author.

2) Is teaching the easiest way for the author to earn a living? How does he feel about

teaching?

译文:教书是作者最容易的谋生手段吗?他对教书感觉如何?

答案:No. he feels that teaching is the most difficult of the various ways he has attempted to earn his living. for him, teaching is a red-eye, sweaty-palm, and sinking-sto mach profession. 3)does the author think he is very knowledgeable? How does he feel he sees his students take notes on what he says in class?

作者认为自己很有学问吗?当他看到学生在他课堂上把他教的内容作笔记时他怎么想?

答案:No .he does not think that he is very knowledgeable. He is amazed to see that his students take notes on what he says in class.

4) what does the author think of the pace of the school calendar? What does he do in the

summer vacation?

译文:作者认为学校的生活节奏安排怎么样?他在暑假里做什么?

答案:he likes the pace of the academic calendar. He thinks that the summer vacation offers an opportunity for reflection, research, and writing.

5) what does the author mean when he says ‘teaching is a profession built on change ’?

译文:作者说“教师是一个建立在变化基础上的职业”是什么意思?

答案:he means that when the teaching material is the same he can change his teaching methods, and what’s more, he can teach different students each year.

6) what does the author mean when he says “as a teacher, I am my own boss ”?

译文:作者说“作为一个老师,我是我自己的老板”是什么意思?

答案:he means he has the freedom to make his own mistakes, to learn his own lesson.

Especially, he wants his freedom to choose the method. No one is to say he can’t.

7) can you say something about Jacqui in your own words?

译文:你是否能用你自己的话说说杰基是怎样的人?

答案:Yes . Jacqui is a woman who works as a cleaner in school, but she has the ability to make more correct judgement by intuition than most of us can do by analysis. Maybe she is influenced by the author, so she has decided to finish high school and go to college.

8) was the corporation the author and his students set up a success? How do you know?

译文:作者和他的学生建立起的公司成功了吗?你是怎么知道的?

答案:yes. The corporation was great success. We know from the fact that at the end of the semester they sold the house, paid off their debts and distributed the profits among the class members.

9) what are the most important reasons the author gives for choosing teaching as his

profession?

译文:作者选择教师作为职业的最重要的原因是什么?

答案:the most important reasons for the author to teach are that some of his favorite students, a teacher is being present at the creation, when the clay begins to breathe.

10 )what does the author mean by saying that as a teacher he has money and power?

译文:作者说作为教师他又金钱和权利是什么意思?

答案:the author means he gets paid to do what he enjoys: reading, talking with people and asking questions, and he has the power to nudge, to fan sparks, to suggest books and to point out a pathway.

Unit 4

1.In what ways was Sarah’s e-mail similar to other letters the author received? In what ways

was it differernt?

莎拉的电子邮件和作者收到的其它信件在什么方面相似?在什么方面不同?

Similar to other letters, the e-mail Sarah Morris sent took the author to task for his

comments on the Los Angles Dodgers and argued that the author had got everything wrong.

However it was different from the others in at least two ways. It contained more details than the usual “You’re an idiot”, such as vital statistics on the team’s performance

2.What was Sarah’s dream?

莎拉的梦想是什么?

Sarah’s dream is to become a baseball editorialist

3.What in Sarah’s second e-mail caught the author’s attention? Why did he say it was worth

one more response?

莎拉第二封电子邮件中什么内容引起了作者的关注?为什么他说值得再回封信?

The misspelling in the last line of her second e-mail. When spelling the word “dream”, she missed the letter “r”. The author thought Sarah might be truly searching for something, and he needed Sarah to explain.

4.What did the author think of Sarah’s website?

作者如何看待莎拉的网站?

The author found that Sarah’s website was not a fancy one although she covered the Dogers as extensively as any reporter in the country. He wondered whether there was any reader.

5.Did Sarah think her disability would prevent her from finding a job? How do you know?

莎拉认为她的残疾会妨碍她找工作吗?你是如何知晓的?

Yes , she knew her situation, and the purpose of starting her own website is to find a job

6.What led the author to think Sarah was deliberately deceiving him?

什么使作者认为莎拉故意欺骗他?

When the author asked Sarah to give him a call, Sarah refused to do so and the reason she provided was that she had a speech disability.

7.How did Sarah become a Dodger fan?

莎拉如何成为道奇队的球迷的?

While growing up in Pasadena, Sarah had become a Dodger fan. In her sophomore year at Blair High, she undertook a post as the statistician of a junior varsity baseball team.

8.Why did author drive a long way to visit Sarah? What did he find when he arrived at her

house?

为什么作者长途驱车拜访莎拉?当他到达她家时他有何发现?

The author felt curious about what Sarah had said, and he also wanted to find out the truth.

When he arrived at her house ,he found that Sarah’s living condition was poor, the condition for her own website was not her supposed condition, and Sarah really got serious physical handicap. But all those couldn’t stop her pursuing her dream of becoming a baseball

editorialist.

9.Why did the author call Sarah Morris the great Sarah Morris?

为什么作者称莎拉莫里斯是伟大的莎拉莫里斯?

Sarah did not lose her hope because of her physical handicap, believing in dedication to

work.Without the best equipment and help, she still started her own website and covered a baseball team as extensively as any reporter in the country.

10.How did Sarah Morris change the author?

莎拉莫里斯是如何改变作者的?

Sarah Morris made the author believe people were sincere and honest, not motivated by selfishness

Uint 5

1)what did the author plan to do when he came home from school one winter day?

译文:在一个冬季的一天,作者放学回家准备做什么?

答案:he planned to read a new issue of his favorite sports magazine.

2)who did he see in the living room? What was she doing?

译文:他在起居室看到了谁?她在做什么?

答案:his mother. She was crying.

3)why was his mother in tears?

译文:他妈妈为什么哭?

答案:because she was afraid of losing her new job, for she couldn’t type fast enough.he told her that she would catch on.

解析:in tears 是哭的意思

4)how did he try to relieve her from anxiety?

译文:他是如何安慰她的?

答案:he was repeating a line she had spoken to him a hundred times when he was having trouble learning or doing something important to him.

4)what did the author think of his mother’s ability when he was sixteen years old?

译文:当作者十六岁时他对于妈妈的能力有什么看法?

答案:he still assumed that his mother could do anything.

6) why was his mother trying every possible means to save money?

译文:他的妈妈为什么想尽办法攒钱?

答案:to send the author and his sister to college.

7)why did his mother but herself a used typewriter?

译文:他妈妈为什么给自己买了台旧打字机?

答案:because she wanted to learn typing which would enable her to get a new job with better pay

8) how did the author feel when his mother got the job at the radio station ?

译文:当作者的妈妈在电台找到一份工作时他有什么想法?

答案:he was not the least bit surprised or impressed.

9) did his mother enjoy her first day at the radio station?

译文:他的妈妈在电台工作的第一天高兴吗?

答案:No ,she didn’t.

10) how do you know?

答案:the text said,“…after her first day at work, I could see that the excitement was gone.

Mother looked tired and drawn.”

Unit 6

1.What time of day was it at the beginning of the story?

故事开头是一天的什么时间?

It was in the morning ,because when the boy came into the room, the father was still in bed 2.What illness did the boy catch? What were its symptoms?

这个男孩得的是什么病?有哪些症状?

Influenza.Fever

3.What did the doctor say and what did he do about the boy’s illness?

对这个男孩的病医生说了些什么,做了些什么?

He said there were nothing to worry about if the fever did not go above one hundred and four degrees. This was a light epidemic of flu,and there was no danger if pneumonia was avoided .The doctor left three different medicine in different colored capsules

4.What was the boy’s temperature? How did he understand it?

这个男孩的体温是多少?他对这个体温是怎么理解的?

One hundred and two. The boy thought it was one hundred and two centigrade

5.How did the boy respond when his father was reading to him?

当这个男孩的父亲给他读书时,他的反应是什么?

He didn’t follow what was read

6.Why did he prefer to stay awake? How do you think he felt when his father left the room?

他为什么宁愿醒着?当他的父亲离开房间时你认为他心里是怎么想的?

He was thinking he was going to die, so he preferred to stay awake. He might be thinking that his father didn’t care about his death.

7.Did the father realize what the boy was thinking about?How do you know?

这位父亲意识到这个男孩在想什么吗?你怎么知道的?

NO,he didn’t. He thought that the boy might be a little light-headed

8.What conclusions can you draw from the hunting scene about the father’s character and his

influence upon his son?

从打猎的场面中你对于这个父亲的性格以及他对于他的儿子的影响能得出什么结论?

The father enjoyed hunting , which needed patience and courage. This patience and courage had influenced his son

9.Why did the boy refuse to let anyone come into the room?

为什么这个男孩拒绝任何人进入房间?

Because he thought he was going to die, he didn’t want the other to get what he was

suffering from

10 . What condition was he in when his father came back from hunting?

当他的父亲打猎回来时这个男孩处于什么状态?

He was in exactly the position his father had left him

11 . What was it that led the boy to think that he was going to die? How did the father make the

whole matter clear to him?

是什么导致这个男孩以为自己要死?父亲是如何向他说清楚这件事的?

He confused centigrade with Fahrenheit. His father told him it was like miles and

kilometers .On the centigrade thermometer, thirty-seven is normal, and on Fahrenheit

thermometer, it is ninety-eight

11.How did the boy react when he realized that he was not going to die? Does his behavior the

next morning seem natural to you?

当这个男孩知道自己不会死时他反应如何?在你看来他第二天早上的行为自然码?

His gaze at the foot of the bed relaxed slowly, and he hold over himself relaxed too. Yes, It does

Uint 7*

1)what is going on at Dr.Stockon’s one summer evening?

译文:一个夏日的傍晚在斯道克顿家发生着什么事?

答案:a birthday celebration is going on at Dr.Stockon’s one summer evening.

2)why does the party break uo in confusion?

译文:为什么晚会在混乱里中止了?

答案:the party breaks up in confusion because, in the midst of it, over the radio, the president of the United States declares a state of emergency for suspected enemy missiles approaching.

3)why do the neighbors come back to the Stocktons house soon after they leave in a hurry?

译文:邻居们为什么在急忙离去之后又返回斯道克顿家?

答案:they come back because they want to surive -----want to share with the Stocktons the bomb shelter which is the only one on their street.

4)what is Stockton’s reason for refusing his neighbors shelter? Do you feel that he is justified in refusing them ?

译文:斯道克顿为什么拒绝让邻居们进防空洞?你认为他这样对吗?

答案:he said that he didn’t have any room or supplies, and the shelter is designed only for three people, though he is a little selfish, his reason seems understandable and convincing. 5) what does Henderson attempt to do in the face of the crisis?

译文:亨德森在危机面前试图做什么?

答案:he attempts to go down into Stockton’s basement and break down the door.

6) why does Harlowe try to dissuade him from his attempt?

译文:为什么哈洛劝他放弃自己的打算?

答案:harlowe tries to dissuade him from his attempt because not all of them could fit in since the shelter, they would just be killing eneryone.

7) what leads to the fight between Henderson and weiss?

译文:是什么导致亨德森和韦斯打架?

答案:the fight between them is caused by the quarrels about whose family should be

chosen to share the shelter with the Stocktons and deserves to live more than the next one.

8) what do the neighbors intend to do when they gather before the Stochton house with a

giant log?

译文:邻居们带着一根巨大的原木聚集到斯道克顿家准备干什么?

答案:they intend to break down the shelter door with a giant log.

9)how do the Stochtons put up a resistance against their neighbors’ intrusion?

译文:斯道克顿家是如何抵御邻居们的进攻的?

答案:they put up a resistance against their neighbors’ intrusion by means of furniture, the generator, books and movable object they can get their hands on.

10) what announcement does the Conelrad station make soon after the shelter door is forced

open?

译文:防空洞的门一被撞倒康纳雷电台就宣布了什么消息?

答案:soon after the shelter door is forced open, the Conelred station makes an announcement that the previously unidentified objects have been definitely identified as being satellites, there are no enemy missiles approaching, and the state of emergeney has officially been called off.

11) what do the neighbors think of their own behavior once the crisis is over?

译文:危机结束时,邻居们对自己的行为有什么想法?

答案:they think that they went crazy because they were extremely scared and confused.

They think that Stockton can understand, but they do not realize what they were really like in the commotion.

12)why are they so eager to resume life just as it was? Do you think it will be possible for them to accomplish this?

译文:他们为什么急于恢复原来的生活?你认为他们能做到吗?

答案:they are so eager resume life just as it was because they are anxious for peace. They want to get rid of the crisis, their fear and their awkward position as soon as possible, and they try to look as normal as before. No, I don’t think so because they seem to be morally destroyed in this crisis and the shadow of this experience will not easily be removed from minds.

13) what conclusions does Stockton draw from the events of the evening?

译文:斯道克顿从这天晚上的事件中得到什么结论?

答案:he draws the conclusions that they are all naked animal who attach such great importance to staying alive that they claw their neighbors to death just for the privilege and they may be destroyed even without a bomb.

下载文档原格式(Word原格式,共8页)
相关文档
  • 大学英语精读部分答案

  • 大学英语精读三答案

  • 大学英语精读3答案

  • 大学英语精读第三版

  • 大学英语精读3

  • 大学英语精读答案